.

.

.

.

.

.

Ons goede doel: Stichting Semmy

In Nederland krijgen ongeveer 125 kinderen per jaar een hersentumor. Minder dan 10% van de hersentumoren bij kinderen is een hersenstamtumor (DIPG / ponsglioom). En dan kom je uit op ongeveer 10 kinderen per jaar.

Een ponsglioom groeit op en in de hersenstam, is zeer agressief en slecht te behandelen. De prognose van een kind met hersenstamkanker is dan ook 0%. Na de diagnose leeft een kind met hersenstamkanker gemiddeld nog 9 maanden.

Omdat deze ziekte zo zeldzaam is en omdat het er niet naar uitziet dat er binnenkort een geneesmiddel voor gevonden wordt, zijn de bekende grote fondsen niet bereid veel geld in onderzoek naar hersenstamkanker te steken. Ook de farmaceutische industrie ondersteunt onderzoek niet om dezelfde reden: het is te zeldzaam en het is niet duidelijk wanneer onderzoek resultaat oplevert.

Stichting Semmy is in 2007 opgericht door de ouders van Semmy, John en Nicole. Semmy overleed op 5-jarige leeftijd aan hersenstamkanker. Stichting Semmy heeft als doel door middel van wetenschappelijk onderzoek de levensverwachting te verlengen van kinderen met hersenstamkanker en uiteindelijk het creëren van een overlevingskans. De gemiddelde overlevingskans van kinderkanker in het algemeen is inmiddels 75%, het is voor de ouders van de kinderen die getroffen worden door hersenstamkanker, dan ook onbegrijpelijk en onverteerbaar dat er zo weinig geld beschikbaar is voor onderzoek naar hersenstamkanker. We moeten van die 0% af!

Stichting Semmy heeft zich gecommitteerd aan het VU medisch centrum te Amsterdam om jaarlijks €300.000,- ter beschikking te stellen voor onderzoek. Hoe meer geld er beschikbaar komt, hoe meer mensen er op het onderzoek gezet kunnen worden, hoe eerder resultaten te verwachten zijn, en hoe eerder we dus iets kunnen betekenen voor kinderen met een hersenstamtumor.

Voor uitgebreide informatie over Stichting Semmy, de verschillende onderzoeken en acties, zie: www.stichtingsemmy.nl. Hier is ook een fotogalerij te vinden van kinderen die de afgelopen jaren overleden zijn aan hersenstamkanker.

U kunt rechtstreeks doneren aan Stichting Semmy op bankrekening:
NL07 ABNA 06 26 38 34 63.

.

.

.

.

.

.